Directionare 20%

Direcționare până la 20% - persoane juridice

Cum puteți direcționa procent pe impozit catre Asociatia pentru ATI ”Aurel Mogoșeanu”:

În baza unui contract de sponsorizare, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului către o organizație non-profit, cu condiția ca valoarea sponsorizării să fie până în limita a 20% din impozitul pe profit datorat sau 5‰ din cifra de afaceri (se alege cea mai mică dintre aceste sume). Sponsorizarea se poate face integral (o dată pe an) sau trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al perioadei de referință.

Lucruri importante de reținut:

Direcționarea nu vă costa nimic.

Daca nu direcționați acești 20% către un ONG, suma respectivă rămâne în bugetul Statului.

Iată câteva motive pentru a alege Asociația pentru ATI ”Aurel Mogoșeanu”:

  • Asociaţia Non Profit pentru Anestezie - Terapie Intensivă „Aurel Mogoşeanu” Timișoara a fost înfiinţată în anul 2003 şi poartă numele mentorului specialităţii noastre în zona de vest a României, Profesor Doctor Aurel Mogoşeanu.
  • Scopul principal al Asociaţiei este sprijinirea dezvoltării, pe multiple planuri, a Clinicii Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, cel mai mare spital din vestul ţării (avand cca. 1300 paturi). În cele 60 de paturi ale Clinicii A.T.I. sunt internaţi cei mai gravi bolnavi din spital, cu viaţa aflată în pericol iminent, indiferent de boala cauzatoare (politraumatisme, boli cardiace, intoxicaţii acute, pacienţii supuşi unor intervenţii chirurgicale majore etc.).
  • În Clinica A.T.I. se asigură managementul pacienţilor aflaţi în stare de moarte cerebrală şi se efectuează proceduri specifice de donor/transplant de organe şi ţesuturi.
  • Prin profilul său, Clinica A.T.I. joacă un rol major în situaţii deosebite, cum ar fi marile accidente de muncă, catastrofe naturale, atacuri teroriste, războaie, alte fenomene sociale etc.
  • În concluzie, Clinica A.T.I. reprezintă „staţia finală” pentru cele mai grave cazuri din întreaga zonă de vest a României, zona maximei suferinţe şi a ultimei şanse, în care miza tuturor eforturilor echipei medicale este salvarea vieţii – reanimarea.
  • Pornind de la aceste realităţi, Asociaţia pentru A.T.I. „A. Mogoşeanu” a dezvoltat o serie întreagă de acţiuni şi proiecte, cu scopul sprijinirii Clinicii A.T.I., toate desfăşurate sub logo-ul „Împreună pentru viaţă”

Vă mulțumim!